tiistai 14. tammikuuta 2014

Bonjour tout le monde!

Nyt on jo useampi yö takana omassa kämpässä. Ihan mukavasti on sujunut. Tässä kerroksessa asuvat vaikuttavat mukavilta ja tervehditäänkin aina kun nähdään. Yläkerran naapuri sen sijaan on rasittava. Kuka kuuntelee oikeasti saman kappaleen 20 kertaa peräkkäin ja juhlii koko viikonlopun? Onneksi arkiyöt ovat rauhallisempia. Kaiken varuilta hankimme Käizyn kanssa korvatulppia. :P Eihän sitä koskaan tiedä... 

Tähän mennessä olemme saaneet asioita jo kiitettävästi hoidettua (ainakin sellaisesta hienosta muistilistasta, jonka saimme Quichet unique:sta). Enää pitää hoitaa pankkitilin avaaminen ja meillä onkin varattuna aika pankkivirkailijan luokse huomisaamulle. Sitä varten piti täyttää jo lomake valmiiksi. Muutama kohta herätti kysymyksiä, joihin toivottavasti saamme vastaukset huomenna. 

Tapasimme myös Käizyn kanssa meistä vastaavan opettajan. Hän vaikutti mukavalta vaikka korjasikin muutaman kirjoitusvirheen lomakkeistamme. Kursseille saamme mennä tuosta vain tyyliin "terve ollaan erasmuslaisia ja haluttas osallistua" ja aikaisemmin tehtyä Contrat d'étudesiä saamme muokata mielin määrin jos vain haluamme. Saamme ilmeisesti myös ilmoittautua ihan mille vain kursseille. Kivalta vaikuttaa. Joidenkin kurssien aikataulut ovat jo näkyvissä netissä kalenterimuodossa, mutta osaa pitää ilmeisesti vielä odotella. En aio murehtia näitä asioita sen kummemmin kun tämä rouvakin, jonka juttusilla kävimme, sanoi ettei noista kurssiasioista tarvitse stressata. Ne järjestyvät kyllä.

Hieno kansio, jonka sain Quichetistä, täynnä tärkeitä papereita

Sain hankittua myös tulostimien käyttöön oikeuttavan kortin yliopiston kirjastolta ja otinkin paljon kopioita. Esim. Contrat d'étudesistä, jonka alkuperäisen version lähetin viimeinkin allekirjoitettuna Suomeen. Toivottavasti se ehtii perille. 

Vapaa-ajan ohjelmistosta sen verran, että kävimme Käizyn kanssa Nantesin hienossa linnassa. :D Se toimii myös Nantesin historiasta kertovana museona. Jos joku ei vielä tiennyt niin täällähän kirjoitettiin Nantesin edikti, joka salli protestanteille uskonvapauden. Jules Vernekin on syntyjään Nantesista. Myös ainoa nainen joka on nainut kaksi Ranskan kuningasta on Anne de Bretagne, duchesse de Bretagne, joka oli myös Ranskan kuningatar on vaikuttanut täällä Nantesissa. LU:n keksitkin ovat Nantesista. :)

Château des ducs de Bretagne

Sisäpihalta

Muurin ikkunasta kuvattuna, huomatkaa hieno vallihauta

Tutustuimme Käizyn kanssa myös asuntolamme lähiympäristöön... Tällaista löytyi. :) 
Tunnistamaton katedraali

Tunnistamaton patsas

Katedraalin hautausmaalla olikin elävää elämää

Ilmeisesti marttyyreille omistettu muistomerkki

Kirkko, jonka tornin näkee minun huoneeni ikkunasta

Kävelimme lopulta vähän kauemmaskin, mutta nämäkin kuvat ovat yhä aika läheltä asuntolaamme. :) 

 Puistoaukion vieressä

 Jonkin sortin puisto

 Muistomerkki

Vähän jokea ja kaupunkia puistosta kuvattuna

Pidimme myös leffaillan Käizyn kanssa tässä eräänä iltana. Katsoimme Le Hobbit - un voyage inattendu eli Hobitti - odottamaton matka -elokuvan. Söimme karkkia ja liikaa sipsejä. Meillä oli myös hienoa camembert-juustoa suolakeksien kera ja vähän viiniä. Elokuva oli ok ja oli kiva rentoutua yksi ilta miettimättä ollenkaan mitään virallisempia asioita. :) 


Eilinen ja tämäkin päivä on sen sijaan mennyt flunssaa sairastaessa. Jospa tämä tästä helpottaisi. Ainakin teimme extravalkosipulista kanakeittoa. Nam nam. :) Tänään saamme viimeinkin myös puhdasta pyykkiä. On sitä odotettukin! 

Mutta nyt taas arkipuuhiin. 

À bientôt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti