torstai 27. helmikuuta 2014

Coucou!

Nyt on viikko vapaata yliopistosta! Jei, vaikka se meinaakin myös kotihommia (koska ilmeisesti opettajat eivä tunne sanaa loma... Apua, tuleeko minustakin sellainen?!). Pikainen minikertaus tämän kuun tapahtumista näin loman alun kunniaksi on kuitenkin nyt luvassa. Täällä on ehtinyt tapahtua aivan valtavasti taas kaikkea ja millään en voi muistaa kertoa kaikkea, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Kuun alku lähti käyntiin leipomisella, jota meillä oli ilo harrastaa peräti kahdesti. Ensin yhtenä viikonloppuna tehtiin Marian luona, mistä lötyy aivan oikea uuni, ihan muuten vain vähän etukäteen laskiaispullia (vaikka täällä onkin jo kevät eikä mäenlaskemista ole todellakaan luvassa!). Oikein makoisia pullia tuli kyllä. Toinen kerta olikin sitten ystävänpäivänä. Se ei mennytkään ihan kuin strömsössä - kiitos asuntolamme muovisen pöytäuunihirvityksen. :'D Ideana oli tehdä siis unelmakääretorttua, joka muotoutuikin sitten pelkäksi tortuksi erinäisten paisto-ongelmien takia. Onneksi kyseinen tekele osoittautui kuitenkin herkulliseksi, joten muodonmuutos ei haitannut laisinkaan. :)




Sitten kuun puolivälissä käytiin kävelemässä ympäri kaupunkia ihan tutustumismielessä. Kummoisia kuvia ei löydy eikä ihmeellistä mainittavaakaan, joten ei siitä sen enempää... Mutta sitten ystävämme Heidi Bordeauxista tuli kylään! Ja johan alkoi tapahtua! Perjantai-ilta meni ihan pelkästään höpötellessä ja syödessä, mutta lauantaina kun lähdimme ulos - aikeena näyttää vähän Nantesin nähtävyyksiä - niin eiköhän siellä ole isohko mielenosoitus menossa keskellä keskustaa... Poliiseja joka paikassa, teitä suljettuina, nähtävyyksiä kiinni, helikoptereita, isoja pamauksia, mellakkapoliiseja, savua ja tulta. Päästiin siis näkemään ranskalaiset elementissään, eli osoittamassa mieltään. Paikalla oli noin 20 000 uuden lentokentän vastustajaa, joista 1000 oli radikaaleja. En saanut otettua hyviä kuvia näistä dramaattisista tapahtumista, mutta linkkaan tähän muutaman artikkelin tapahtuneesta... 


Ja tässä vähän itseottamia kuvia... Täytyy sanoa, että kaupungin siivoajat olivat todella nopeita pistämään kadut taas suhteellisen normaaliin kuntoon. 




Mutta onneksi mellakointi ei ulottunut meidän asuntolamme alueelle, joten saimme rauhassa viettää mukavaa tyttöjen iltaa. :) 



Seuraavana päivänä minä, Kaisu, Heidi ja Anne lähdimme katsomaan hienoja masiinoita (les machines de l'île). Nantesin kuuluisa mekaaninen norsu oli todella vaikuttava nähtävyys ja olipa ne museonkin puolella olevat laitteet hienoja. Heidi pääsi jopa yhden kyytiin! :D  Tässä vähän kuvia sieltä... 







Lisäksi pääsimme todistamaan kenkäkaupassakin pientä episodia kun joku mies juoksi sisään turvaan kahta nuorta miestä, jotka ilmeisesti olivat hakanneet häntä... :O Ensimmäinen ajatukseni oli kyllä siinä tilanteessa "Ei mitään ryöstöjä nyt!! En jaksa, en ala!" Mutta onneksi tilanne ei ollut mitenkään meille vaarallinen, vaikkakin vähän siinä ehtikin säpsähtää, että mitä tapahtuu. 

No siinä oli nyt osa kuulumisista... Kaikkea vauhdikasta ja vähemmän vauhdikasta on tosiaan tapahtunut. Nyt alkoi loma, joten saapa nähdä mitä se tuo tullessaan.

À bientôt! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti