maanantai 19. toukokuuta 2014

Salut tout le monde!

Kolme viikkoa on jälleen hurahtanut nopeasti ohitse ja vaihto lähenee loppuaan. Virallisia asioita ei ole enää paljon hoidettavana ja voin keskittyä lomailuun huomenna tänne saapuvan poikaystäväni kanssa. Pankkitili on suljettu ja kaikki paluuliput ovat hankittuina. Puuttuu vain allekirjoitus letter of confirmation:ista eli todisteesta, että olen oikeasti ollut täällä vaihdossa. Senkin saan huomenna täytettyä. Tentit ovat takana ja vaikkei kaikki mennytkään kuin strömsössä olen silti tyytyväinen. Vinkki vaihtareille: katsokaa tarkkaan tai kysykää mitä osioita kursseihinne sisältyy ja voiko niitä suorittaa vain osioittain. Itselläni meni englannin kurssin 5op:ta sivusuun, koska en ollut löytänyt kaikkia kurssin tietoja... Pisteiden pitäisi kuitenkin riittää ja kaikki olennaiset kurssit ovat varmasti menneet läpi. Viime viikkoina on siis tapahtunut jälleen kaikenlaista, joten ehkäpä niistä olisi hyvä kertoa viikoittain. 

Vk 18 
Tiistaina kävimme Kaisun kanssa Marian luona syömässä lasagnea ja heti seuraavana päivänä juhlistimme isommalla porukalla vappua piknikillä. Siellä grillailimme ja söimme aivan valtavasti. Näimme myös ihmisiä huispaamassa, että nyt kaikki Harry Potterin fanit tänne vaan. :D Piknikin jälkeen menimme Marian luokse vielä jatkamaan iltaa. Oli oikein hauskaa ja mukana oli paljon muistakin maista kuin vain Suomesta tulleita vaihtareita. Kävimme myös lauantaina katsomassa La Belle Bleue -nimistä yhtyettä täällä Nantesissa. Hyvin soittivat ja lauloivat. Käykää toki katsomassa jos sattuu lähistöllä olemaan. Sunnuntaina museot olivat ilmaisia, koska oli kuun ensimmäinen sunnuntai, joten tietysti kävimme parissa museossa pyörähtämässä - La Chapelle de l'Oratoiressa ja Le Musée d'histoire de naturellessa. Vietimme leffailtojakin tuona viikonloppuna. Katsoimme Batman -elokuvia, ranskankielisillä tekstityksillä tietenkin. Saimme myös ihastella hieman ukkosta tuolla viikolla. 

 Kaisun hienot pilottilasit miulla testissä :D         

Ilmapallothan kuuluvat vappuun






Vk 19
Tiistaina kävimme Annen kanssa hänen autollaan Clissonissa, joka on pienehkö paikkakunta tässä aivan Nantesin lähistössä. Matkan varrella sijaitsee alueita, joista tuodaan Muscadet-viiniä. Sitä kannattaa kokeilla, koska kyseistä viiniä ei ilmeisesti saa lainkaan Suomesta. Clissonissa kiersimme katsomassa linnan sekä vähän luontoa ja myös kirkkoja. Ihastuttava paikka pienelle päiväretkelle. :) 







Torstaina, jolloin Ranskassa vietettiin la fête de la victoire de 1945 -juhlaa, kävimme Kaisun kanssa Annen luona syömässä ranskalaista ruokaa, koska Annen äiti oli kutsunut meidät heille kylään. Menomatkalla sattui kyllä ikävä tapaus - saimme sakot tramissa leimaamattoman lipun takia... Hintaa tuli reissulle yli 15e per nuppi... Pieni vinkki vaihtareille - ostakaa kiltisti ne tramiliput tai kävelkää. Helpottaa elämää kummasti. Noh pääsimme kuitenkin perille ja päivä olikin erittäin mukava. Aperitiivien jälkeen söimme jollekin alueelle tyypillistä kanaruokaa. Jälkiruuaksi oli suklaamoussea, jonka reseptin Annen äiti lahjoitti meille. Saimme myös kauniit kielokimput koristamaan huoneitamme ja opimme tekemään creppejä oikein. 





Lauantaina kävimme Kaisun kanssa kampaamossa laittamassa vähän uutta ilmettä päähän. Se oli aika erikoinen kampaamoreissu. Kaisulla ei ole koskaan mennyt niin kauan kampaamossa ja minun hiustenvärjäys ei ole aikoihin onnistunut niin nopeasti kuin silloin. Väristä tuli kyllä vähän tummempi kuin ajattelin, mutta olen silti ihan tyytyväinen tulokseen, joten voin todeta että Ranskassakin voi käydä oikeasti kampaamossa. Illalla katsoimme Yle areenasta Euroviisut. 

Vk 20
Tällä viikolla teimme tenttimme. Keskiviikkona menimme piknikille Marian kanssa ennen kuin Heidi ja Roosa-Maria tulivat Bordeauxista vierailemaan luonamme. Torstaina suljimme pankkitilit ja kiersimme keskustassa ja vietimme aikaa kämpillämme. Perjantaina piipahdimme maatalousmessuilla ja linnassa sekä kävimme kaikki porukalla Marian luona viettämässä iltaa. Teimme herkullisia pizzoja ja rupattelimme myöhään yöhön. Lauantaina saattelimme vieraamme asemalle ja nukuimme pois univelkojamme. Tämä päivä onkin sitten mennyt siivotessa ja helteestä nauttiessa. 







Siinäpä ne keskeisimmät tapahtumat viime viikoilta olivatkin. Neljä yötä enää jäljellä Nantesissa ja sitten menen Pariisiin poikaystäväni kanssa, josta jatkamme matkaa Leipzigiin Saksaan. 29.5 lennämme Berliinistä Suomeen. Aika hullunkurinen ajatus, että kohta olenkin jo Suomessa jälleen. Minkähänlainen paluushokki lienee luvassa? Hanavettä on kyllä ikävä... Ja monia muitakin asioita. :P Lisää kuulumisia luvassa kun olen päässyt Suomeen. 

À bientôt! 



2 kommenttia:

  1. Hei! Olen lähdössä syksyllä Nantesiin vaihtoon niin kysyisin, että tarviiko sinne sen tusinan verran passikuvia niin kuin vaihtoraporttien kauhukertomuksissa on ollut? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan! Olennaisen kysymyksen esitit. Itse olin varannut mukaan passikuvia 12 kappaletta ja käytin niistä seitsemän, että suosittelen varaamaan useamman kappaleen mukaan. :D

      Poista