maanantai 26. elokuuta 2013

Bonsoir tout le monde!

Nyt on taas syytä iloita vähän ja ehkä jopa hihkaista <<Vive la liberté!>>, sillä pieniä erävoittoja on nyt saavutettu ja olen hetkellisesti vapaa paperihommista. Sain nimittäin tänään amanuenssin kuittausta vaille valmiiksi contrat d'étudesini. 

Täysin ongelmatontahan tämän suunnitelman tekeminen ei kyllä ollut... Hieman mietitytti tämä opintopisteiden merkitseminen, kun joistakin kursseista oli merkitty ylös vain opetustuntimäärä. No ei siinä muu auttanut kuin googlettaminen. Sain selville, että 1 ECTS (en finnois opintopiste) vastaa 25 tuntia työtä. Tietenkään en ole täysin varma paljonko kursseilla mahdollisesta tulee työtä kotiin tehtäväksi, mutta muutin vain suoraan nyt nuo tuntimäärät opintopisteiksi. 

"Pienen" kurssivalikoiman selaamisen päätteeksi opintoja olikin jo kertynyt sievoinen kasa, environ 32 ECTS. Muutoksia tulee varmasti Ranskassa, mutta se ei ole vakavaa. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin Ranskassa on monesti kurssien alussa pari päivää ns. kokeiluaikaa, että jos kurssi ei tunnu omalta siitä voi suosiolla jäädä pois ja ottaa jotain muuta tilalle. Luotetaan siihen tietoon siis. 

Toinen iloinen uutinen tuli kun kuulin ystävältäni, että voisin mahdollisesta ostaa hänen vanhan matkalaukkunsa niin minun ei tarvitsisi ostaa sellaista uutena (ja kalliina!) kaupasta. Kuulostaa hyvältä vai mitä. Toivottavasti laukku on finskin mittoihin sopiva ettei tule ongelmia lentokentällä. Mutta tällä hetkellä vaikuttaa lupaavalta. 

Muitakin mukavia Ranskaan liittyviä kuulumisia löytyy. Osa ystävistäni on jo päätynyt Ranskan maaperälle ja siellä on tällä hetkellä kuulemma kivan lämpöistä ja kaunista. Vähän alkaa jo matkakuume nousta täällä Suomessa. Tammikuussa se on menoa sitten... :D 

Noh nyt kun on saatu taas osa paperihommista tehtyä voikin ranskistunnelmaan heittäytyä kuuntelemalla hieman ranskankielistä musiikkia. :D

Amusez-vous bien,
À bientôt!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti