sunnuntai 18. elokuuta 2013

Papereita papereita...

Kuten monet ovatkin jo varmasti kuulleet Ranskahan on byrokratian luvattu maa, joten lukuisten eri papereiden täyttäminen jo aivan vaihtoprosessin alussa ei varmastikaan yllätä ketään. Eilen illalla intouduin kirjoittamaan viimeinkin loppuun pakollisen motivaatiokirjeeni Nantesin yliopistoa varten en francais. Luulen, että joudun kyllä vielä tekemään ”pieniä” korjauksia siihen ennen kuin uskallan lähettää sitä eteenpäin, sillä se taitaa sisältää enemmän kielioppivirheitä kuin sielu voi mitenkään sietää. Lisäksi sain lopultakin viimeisteltyä CV:ni – sekin en francais. Olen jo vitsaillut – vähän turhankin usein – että minnekähän työleirille meidät laitetaan kun CV:kin vaaditaan vaikka yliopistoonhan tässä oltiin menossa. :D

Vaihtoon lähteminen vaikuttaa nyt huomattavasti konkreettisemmalla, kun on saanut jo osan tärkeistä papereista täytettyä. Mutta vielä on paljon täyteltävää ja hoidettavaa... Pitää muistaa Erasmus-apurahan vastaanottamislomake, contrat d'études (eli luettelo kursseista, jotka ulkomailla aikoo suorittaa), virkatodistus (vähintään englanniksi), muutosilmoitus Kelaan... Lisäksi pitää hakea amanuenssilta kielitaitotodistus, ostaa sopivan kokoinen matkalaukku, hankkia asunto, sumplia lennot, hankkia hyvä vakuutus ja useita passikuvia erinäisiä lippusia varten etc. Apurahaa pitää muistaa hakea lokakuussa viimeistään ja kaikki tärkeät hakupaperit ja muut pitää toimittaa Ranskaan viimeistään marraskuussa.

Eniten tällä hetkellä mietityttää opintosuunnitelman tekeminen. Mitä kursseja minä sieltä valitsen?! Onneksi tarjonta on aika laaja, joten toivottavasti kursseja voi valita mielensä mukaan kunhan pysyy kuitenkin niissä aineissa, joita opiskelee Suomessakin. Tai ainahan sitä voi aloittaa uudenkin kielenkin... No ehkä kuitenkin pitäydyn ranskassa, englannissa ja espanjassa. 

Olen iloinen siitä, ettei minun tarvitse lähteä vaihtoon yksin vaan ystäväni lähtee myöskin Nantesiin. Yhteinen kimppakämppä yksityisiltä markkinoilta olisi huomattavasti ideaalimpi vaihtoehto kuin pikkuiruinen asuntolayksiö kaikkien yhteisellä keittiöllä varustettuna...

No eiköhän nämä asiat rupea tästä pikku hiljaa järjestymään. Luulen, että vaihdosta tulee upea kokemus, sitten kun kaikki nämä viralliset asiat ovat hoidossa. En malta odottaa niitä maisemia, nähtävyyksiä, linnoja, museoita, kauppoja ja sitä ruokaa. Niin ja tietysti sitä, että tutustuisin paikallisiin ja oppisin oikeasti puhumaan ranskaa. :D Kaikkia ihanuuksia ja mukavuuksia odotellessa... Palaan papereiden pariin.


À bientôt!  

2 kommenttia:

  1. Laitatko sen lukiapalkin että voi liittyä lukijaksi?

    VastaaPoista
  2. Kunhan löydän miten sellainen lisätään. Tämä on näitä ensimmäisen blogin tekemisen iloja. :')

    VastaaPoista